2ος Αγώνας Ορεινού Ημιμαραθωνίου Κιλκίς

1620217_710041005692929_1353403606_nKilkis Trail Running

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς με την στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διοργανώνει τον 2ο αγώνα ορεινού ημιμαραθωνίου 20χλμ και τον 2ο λαϊκό αγώνα  5χλμ την Κυριακή 4 Μαϊου 2014 με εκκίνηση και τερματισμό τον λόφο του Αγίου Γεωργίου.

Ώρα εκκίνησης ημιμαραθωνίου 10:30 π.μ

Ώρα εκκίνησης λαϊκού αγώνα 10:45 π.μ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η διαδρομή είναι 20χλμ και κινείται σε πανέμορφα μονοπάτια τα οποία καλύπτουν το 80% περίπου της διαδρομής.

Ξεκινά από το θερινό σινεμά που βρίσκεται στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Το 1ο χλμ κινείται σε άσφαλτο (μπλε χρώμα στον χάρτη) και αμέσως μετά την άσφαλτο μπαίνουμε δεξιά στο πρώτο μονοπάτι (κόκκινο χρώμα στον χάρτη) κάνοντας το πρώτο μισό του μονοπατιού του λόφου. Στα 2.700 μέτρα βγαίνουμε από το μονοπάτι, πάμε αριστερά  σε χωματόδρομο και στα 300 μέτρα περίπου στρίβουμε δεξιά κατηφορικά που μας οδηγεί μέχρι τα 4.000 μέτρα όπου από εκεί ξεκινά ουσιαστικά ο λαβύρινθος των μονοπατιών και το πανέμορφο πευκοδάσος χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο θηραμάτων ( κατά την ώρα της προπόνησης έχουμε συναντήσει κατά καιρούς λαγούς, ζαρκάδια, λύκους, αγριογούρουνα κλπ ),

Πέντε μικρά κομάτια χωματόδρομου που θα συναντήσετε  μέσα στην κυρίως διαδρομή χρησιμεύουν μόνο για να ενώνουν τα μονοπάτια μεταξύ τους.

Η επιστροφή όπως φαίνεται στον χάρτη είναι κοινή για 2 χλμ περίπου (1 χλμ μονοπάτι και 1 χωματόδρομος) από το 15.500χλμ έως το 17.500χλμ.

Φτάνοντας στον λόφο από τον ίδιο χωματόδρομο που κατεβήκαμε, στρίβουμε δεξιά και μπαίνουμε στο υπόλοιπο μισό μονοπάτι του λόφου το οποίο μας οδηγεί στον τερματισμό.

Οι απονομές θα γίνουν στο πανέμορφο σπήλαιο Κιλκίς  το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το σημείο εκκίνησης και μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας.

http://el.wikipedia.org/wiki/Σπήλαιο_Αγίου_Γεωργίου

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να  συμμετέχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ανδρών: 18-29 , 30-49 , 50+

Γυναικών: 18-29 , 30+

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης, εδώ

Εγγραφές θα γίνονται επίσης και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση.

Κόστος Συμμετοχής  10 ευρώ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ανεφοδιασμός με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει στο 5ο,  10ο και 15ο χλμ. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε δύο σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ
Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο, όπως επίσης και μετάλλια στους 2ους  και 3ους  Αναμνηστικά διπλώματα και μετάλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

Μετά τον αγώνα θα προσφερθούν εδέσματα  στους συμμετέχοντες, προσφορά των χορηγών μας.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον σύλλογο πολιτικής προστασίας ‘’Μακεδονία’’, το 2ο Σύστημα Προσκόπων καθώς  και το Ε.Κ.Α.Β Κιλκίς.

Καλή διαμονή.

Σ.Φι.Π. Κιλκίς

Advertisements